12:00 – 12:40 uur: Mandinkabi

Akoestische griot-muziek, nieuwe songs en Afropop uit Senegal en Gambia

Mandinkabi speelt traditionele, akoestische griot-muziek uit Senegal en Gambia. Vaak is dat verhalende muziek of een loflied over een bekende of historische persoon. De groep maakt ook eigen composities. Mandinkabi mixt akoestische traditionele  en westerse instrumenten met Afrikaanse zang: Assico rythm, ook wel high life genoemd, gecombineerd met Manding ritmes, M’balax en Jazz.

Gitarist, auteur, componist en singer-songwriter, Malick Diaw is een Senegalese muzikant uit Parijs. Zijn muziek neigt naar folk met touareg, mandinga, blues, jazz, etc., vermengd met Afrikaanse ritmes en begeleid door de akoestische gitaar, shekere en percussie (djembe, cajón), basgitaar en koor.

Op poëtische wijze bezingt zanger Serigne C. M. Gueye het leven, begeleid door traditionele en westerse muziek- en percussie-instrumenten. Serigne Gueye, geboren in Dakar (Senegal, 1963), werd al vroeg in zijn leven omgeven door de meeslepende muziek van West-Afrika. Zijn professionele carrière begon in 1984 met het vermaarde ensemble: Star Band de Dakar, waar hij zijn autodidactische kennis nog verder kon uitbreiden met onder meer conga’s, djembe, congoma, bugarabu, talking drum, sawruba, sabar en drums. Vanaf 1985-1986 toerde hij met de Star Band de Dakar en vanaf 1987 toerde hij door Frankrijk met het Orchestre Baobab. Vanaf 1993 werkte hij samen met Ifang Bondi, een band met vele optredens op diverse podia waaronder het Festival Mundial. Serigne heeft samen gespeeld met vele topmuzikanten.

Bezetting:
Malick Diaw: zang, gitaar
Serigne Gueye: zang, suruba, bougarabou, kalebas, djembé, kongoma, kalimba, sabar
Fons van Laar: gitaar

Voor meer info, video en audio, ga naar:
Introduction/interview: https://youtu.be/NaHifKN5b-k
https://youtu.be/56hA3GsopVI
https://youtu.be/oVY5slnQEN8
https://youtu.be/yR88yYZ3drE
https://www.facebook.com/malickdiawmusic/
https://youtu.be/-dtK12AxsWI
https://youtu.be/VQGi-3OqqeU

Stichting Chocolade Festival Zutphen
Korte Hofstraat 12
7201 KH Zutphen
0575-510406
info@chocoladefestival-zutphen.nl
KvK 58486437

Social Media
Blijf op de hoogte en volg onze kanalen:

[/et_pb_column]